IZJAVA O VARSTVU PODATKOV


Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani (www.dasweltauto.si) nam je zelo pomembna. Zato vas bomo v nadaljevanju podrobno seznanili z obdelavo osebnih podatkov. Za varstvo podatkov te spletne strani je odgovorno podjetje Porsche Slovenija d.o.o.. Podjetje Porsche Slovenija d.o.o. se pri uporabi in obdelavi osebnih podatkov strogo drži veljavnih določil glede varstva podatkov. Podjetju Porsche Slovenija d.o.o. pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Ta izjava o varstvu podatkov velja samo za spletno stran (www.dasweltauto.si) in z njo povezane podstrani ne pa tudi za spletne strani, ki jih nadzorujejo in upravljajo tretje osebe. Preverite izjave o varstvu podatkov spletnih strani, ki jih nadzorujejo in upravljajo tretje osebe, saj so te spletne strani izven našega nadzora in podjetje Porsche Slovenija d.o.o. ni odgovorno za njihovo vsebino in ukrepe glede varstva podatkov.


[1.] Varnost podatkov

[1.1] Podjetje Porsche Slovenija d.o.o. je za zaščito vaših podatkov sprejelo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe, ki vaše podatke med drugim ščitijo pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom. Sprejeti ukrepi se redno preverjajo in nenehno prilagajajo stanju tehnike. Če pride do kršitve varstva vaših osebnih podatkov, ki predvidoma pomenijo veliko tveganje za vaše pravice in svoboščine, vas bomo o tem nemudoma in po možnosti v 72 urah obvestili.

[1.2] Upoštevajte, da ste sami odgovorni za varno hrambo in varovanje tajnosti svojih uporabniških podatkov ali gesel, ki so vam bila predana ali posredovana.


[2.] Uporaba s strani mladoletnih oseb

[2.1] Treba je opozoriti, da lahko vse obdelave osebnih podatkov uporabljajo izključno osebe, ki so dopolnile 15 let. Uporaba sistemov in orodij in s tem povezana obdelava podatkov uporabnikom pod to starostno mejo nista dovoljeni brez odobritve staršev/skrbnikov. Če bi kljub temu prišlo do takšne obdelave podatkov, jo bomo ustavili takoj, ko izvemo zanjo.


[3.] Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

[3.1] Podatki, ki jih posredujete vi Osebne podatke obdelujemo samo v skladu z veljavnimi določili glede varstva podatkov. Ko si z nami dopisujete ali na naši spletni strani izpolnite obrazec s podatki, se strinjate, da se podatki, ki jih navedete v posameznem obrazcu, obdelujejo za spodaj opisane namene (glejte točki [5.] in [6.]).

[3.2.] Podatki, ki jih zbiramo mi Ko obiščete našo spletno stran, so osebni podatki tehnično samodejno zajeti na podlagi piškotkov. Več informacij o piškotkih, ki se uporabljajo na naši spletni strani, najdete pod točko [7.] ter v naši Smernici za piškotke.


[4.] Partnerji

Družba Porsche Slovenija d.o.o. ne izvaja vseh obdelav osebnih podatkov sama, temveč ob podpori profesionalnih partnerjev, in sicer podjetij Porsche Informatik GmbH s sedežem v Salzburgu, podjetje Vivid Planet Software GmbH s sedežem v kraju Henndorf am Wallersee, ki delujejo po naročilu družbe Porsche Slovenija d.o.o.. Partnerji, ki so bili skrbno izbrani, z ustreznimi tehničnimi in organizacijskimi ukrepi skrbijo za to, da se obdelava vaših podatkov izvaja v skladu z določbami o varstvu podatkov in je zagotovljena zaščita vaših pravic. Partnerji posredovanih osebnih podatkov ne smejo uporabljati za lastne ali reklamne namene ali jih posredovati tretjim osebam. Poleg tega tudi podjetje Porsche Slovenija d.o.o. podatkov ne posreduje tretjim osebam, npr. podjetjem, ki se ukvarjajo z zbiranjem naslovov, ali podjetjem, ki izvajajo direktno oglaševanje.


[5.] Obdelava podatkov, za katero ni potrebna privolitev

Podrobne informacije o obdelavi podatkov, za katero ni potrebna privolitev, najdete v naslednjem seznamu.

Obrazec za povpraševanje (poizvedba o vozilu)

 • Obrazec za povpraševanje (poizvedba o vozilu, dogovor o testni vožnji): Ko oddate posamezni kontaktni obrazec, se obdelajo vaši osebni podatki kategorij* (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki, izbrane storitve, besedilo vaše poizvedbe).
 • Namen: odgovor na vašo poizvedbo
 • Utemeljitev: Upravičeno zanimanje za obdelavo in zanesljiv odziv na vaše individualne poizvedbe.
 • Čas hrambe: 36 mesecev
*Natančna podatkovna polja: podatki o vozilu, nagovor, naziv, ime, priimek, telefon, dosegljivost, e-pošta, izbrana storitev (financiranje/servis).
 Opcijska polja nam omogočijo boljše razumevanje vaše poizvedbe in pripravo prilagojenega odziva.


Testna vožnja

 • Ko oddate kontaktni obrazec za testno vožnjo, se vaši osebni podatki kategorij* (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki) obdelajo in posredujejo izbranemu trgovcu.
 • Namen: Priprava in izvedba testne vožnje.
 • Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
 • Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja: Podatki o vozilu, nagovor, naziv, ime, priimek, telefon, e-pošta, dodatno poljubno obvestilo
Opcijska polja nam omogočijo boljše razumevanje vaše poizvedbe in pripravo prilagojenega odziva.


Splošni kontaktni obrazec

 • Kontaktni obrazec (pohvala/kritika/splošno): ko oddate kontaktni obrazec, se vaši osebni podatki v kontaktnih poljih (ime, kontaktne informacije in besedilo vaše poizvedbe) obdelajo.
 • Namen: odgovor na vašo poizvedbo
 • Utemeljitev: upravičen interes
 • Čas shrambe: 36 mesece

*Natančna podatkovna polja: naziv, ime, priimek, e-pošta, dodatno poljubno obvestilo


Pošiljanje seznama shranjenih vozil

 • Pri pošiljanju seznama shranjenih vozil se obdelajo in shranijo vaši osebni podatki kategorij* (e-naslov).
 • Namen: Pošiljanje seznama na e-naslov.
 • Utemeljitev: Upravičeno zanimanje oz. izvedba ukrepov na vašo zahtevo.
 • Čas hrambe: Samo za enkratno pošiljanje na e-naslov
*Natančna podatkovna polja: e-pošta, poljubno besedilo


Aktivacija iskalnika

 • Z aktivacijo iskalnika vklopite funkcionalnost pošiljanja vozil, ki ustrezajo vašim nastavljenim kriterijem, na e-naslov. Pri tem se obdelajo vaši osebni podatki kategorij* (e-naslov).
 • Namen: Pošiljanje e-maila s seznamom vozil, ki ustrezajo vašim kriterijem.
 • Utemeljitev: Upravičeno zanimanje oz. izvedba ukrepov na vašo zahtevo.
 • Čas hrambe: Dokler ne izklopite te funkcionalnosti

*Natančna podatkovna polja: e-pošta


[6.] Obdelave podatkov, za katere je potrebna privolitev

Podjetje Porsche Slovenija d.o.o. obdeluje osebne podatke, navedene v točki [3.], za naslednje namene:

Prijava na e-novice

 • Podatki, ki se navedejo pri vsaki prijavi (naziv, ime, e-poštni naslov), se uporabijo samo za pošiljanje e-novic. Za pošiljanje e-novic uporabljamo e-poštni naslov, ki ga navedete, in v nadaljevanju potrebujemo vašo potrditev, da se kot lastnik e-poštnega naslova strinjate s prejemanjem (t. i. dvojna privolitev). Prejemanje e-novic lahko kadar koli prekličete prek za to predvidene možnosti odjave v e-novicah ali e-poštnega naslova [email protected] 
 • Namen: pošiljanje informacij o izdelkih, storitvah in dogodkih
 • Utemeljitev: privolitev
 • Čas hrambe: dokler se pošiljajo e-novice in ne pride do preklica.


*Natančna podatkovna polja: ime, priimek, e-pošta
Opcijska polja nam omogočijo boljše razumevanje vaše poizvedbe in pripravo prilagojenega odziva.


[7.] Piškotki in vtičniki za družabna omrežja

[7.1] Podatke zajemamo samodejno z uporabo piškotkov. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

[7.2] Več informacij o piškotkih, ki se uporabljajo na naši spletni strani, najdete v naših Smernicah o piškotkih.


[8.] Pravice posameznikov

V zvezi z obdelavo podatkov lahko uveljavljate naslednje pravice, ki vam pripadajo:

[8.1] Pravica do informiranosti: zahtevate lahko potrdilo o tem, ali in v kakšnem obsegu se obdelujejo vaši osebni podatki.

[8.2] Pravica do popravka: če so vaši osebni podatki, ki jih obdelujemo, nepopolni ali nepravilni, lahko kadar koli zahtevate, da jih popravimo oz. dopolnimo. Če ste ustvarili uporabniški račun, lahko kadar koli dostopate do svojih osebnih podatkov in jih popravite ali dopolnite sami. Poleg tega lahko uporabniški račun tudi kadar koli zaprete.

[8.3] Pravica do izbrisa: izbris svojih osebnih podatkov lahko zahtevate, če je namen, za katerega so bili zajeti, izpolnjen, če je prišlo do nezakonite obdelave, če obdelava nesorazmerno posega v vaše upravičene interese zaščite osebnih podatkov ali če je bila za obdelavo podatkov potrebna privolitev, ki ste jo preklicali. Pri tem je treba upoštevati, da lahko obstajajo razlogi, zaradi katerih takojšen izbris vaših podatkov ni možen, npr. zakonsko določene obveznosti hrambe podatkov, tekoči postopki, uveljavljanje, izvajanje ali obramba pravnih zahtevkov itd.

[8.4] Pravica do omejitve obdelave: omejitev obdelave svojih podatkov lahko zahtevate, če:

 • dvomite v pravilnost svojih podatkov, in sicer za čas, v katerem lahko pravilnost podatkov preverimo;
 • je obdelava vaših podatkov nezakonita, vendar ne želite izbrisa in namesto tega zahtevate omejitev uporabe podatkov;
 • podatkov za predviden namen ne potrebujemo več, vi pa jih še vedno potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
 • ste vložili ugovor proti obdelavi podatkov.
[8.5] Pravica do prenosljivosti podatkov: od nas lahko zahtevate, da vam vaše podatke, ki ste nam jih dali na voljo, posredujemo v strukturirani, splošno razširjeni in strojno čitljivi obliki, če podatke obdelujemo na podlagi vaše privolitve ali za namene izvrševanja pogodbe ter obdelava poteka z avtomatiziranimi sredstvi.

[8.6] Pravica do ugovora: če vaše podatke obdelujemo za opravljanje nalog, ki so v javnem interesu, za izvrševanje javne oblasti ali pa se pri obdelavi sklicujemo na nujnost zaščite naših upravičenih interesov, lahko vložite ugovor proti takšni obdelavi podatkov, če obstajajo prevladujoči interesi zaščite vaših podatkov. Pošiljanje oglasov lahko kadar koli prekličete brez navedbe razlogov.

[8.7] Pravica do pritožbe: če menite, da pri obdelavi vaših podatkov nismo upoštevali slovenske ali evropske zakonodaje o varstvu podatkov in smo s tem kršili vaše pravice, vas prosimo, da se obrnete na nas, da lahko razjasnimo morebitna vprašanja. Seveda imate tudi pravico, da se pritožite pri slovenskem pristojnem organu za varstvo podatkov oz. pri evropskem nadzornem organu. Te pravice lahko uveljavljate neposredno pri podjetju Porsche Slovenija d.o.o. z obvestilom na e-poštni naslov [email protected].


[9.] Kontaktni podatki

Upravljavec:

Porsche Slovenija d.o.o.

Bravničarjeva ulica 6

1000 Ljubljana

[email protected]


compare-large car-favorit up searchagent language